Communicatie

Om binnen een pand te kunnen communiceren kan de BHV ploeg voorzien worden van telefoons maar ook van portofonie.
Na het alarmeren van de BHV ploeg kan de communicatie worden overgenomen door portofoons. Deze portofoons hebben voldoende zendvermogen om een twee-weg verbinding tot stand te brengen in het gehele pand.


Zonder vergunning:

Portofoons worden gebruikt voor de BHV communicatie tussen mensen op grote afstand. De portofoons worden gebruikt in de PMR band (446 MHz), voor deze band is geen licentie benodigd. Het maximale zendvermogen van deze portofoons is 0,5 watt. In de praktijk is dit vaak een bereik van maximaal 1 kilometer in gunstige omstandigheden.

Voor communicatie in een binnen een groter gebied kan gebruik worden gemaakt door portofoons met een vergunning van het Agentschap Telecom.


Met vergunning:

Portofoons met vergunning worden veel gebruikt in de beveiliging, industrie en bij hulpdiensten. Er zijn twee verschillende type portofoons: Analoog en digitaal.

Analoge portofoons halen een bereik van ca. 5 a 10 km in open veld. Digitale portofoons hebben ongeveer 25% meer bereik en de spraakkwaliteit blijft continue van hoog niveau. Bij een aantal digitale portofoons is het ook mogelijk tekstberichten te verzenden. Deze zijn af te lezen op het display. De laatste jaren worden er steeds meer digitale portofoons verkocht in plaats van analoge.

Wij adviseren u graag en zoeken samen met u naar de juiste middelen voor uw organisatie.

De vergunningsvrije portofoons zijn ook direct verkrijgbaar in onze webwinkel.