Stop de bloeding, red een leven

Overlevingskansen van een slachtoffer worden aanzienlijk vergroot als u weet hoe u een catastrofale bloeding kunt stelpen. U kunt te maken krijgen met catastrofale bloedingen bij (verkeers-) ongevallen, geweldsincidenten en aanslagen. Leer uzelf en uw collega’s hoe zij op een effectieve wijze hulp kunnen verlenen aan slachtoffers met ernstig bloedverlies.

Het Netwerk Acute Zorg Noordwest, VUmc sectie Traumachirurgie en VUmc Academie zijn een paar jaar geleden een samenwerking aangegaan, om het gedachtegoed ‘Stop de bloeding – red een leven’ te verspreiden. Als BHV Totaalservice dragen wij graag bij aan het verspreiden van dit gedachtegoed omdat u echt het verschil kunt maken!

De opleiding van een dagdeel wordt gegeven door ervaren ambulanceprofessionals die de instructeursopleiding ‘’Stop de Bloeding’’ hebben gevolgd aan het VUmc te Amsterdam.

De onderwerpen die in de opleiding aan bod komen zijn:

  • Veiligheid bij het verlenen van eerste hulp
  • Het ABC- principe
  • Levensbedreigende bloedingen
  • Plaatsen van een tourniquet
  • Aanleggen van een traumazwachtel
  • Gebruiken van hemostatische gazen

De opleiding is ook uitstekend geschikt voor brandweerpersoneel, (evenementen-)hulpverleners, beveiligers, opsporingsambtenaren en OV- medewerkers. Wij verzorgen deze  zowel in- company als op onze Veiligheidsscholing.nl locatie in Nootdorp, nabij Delft, Den Haag en Westland.

Opleiding ‘’Stop de bloeding, red een leven’’

€69,50 p.p. excl. btw incl. certificaat