Reanimatie & AED

Waarom is het zo belangrijk?

Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis om een hartstilstand. In bijna 70% van de gevallen gebeurd dit thuis in ongeveer 15% van de gevallen op straat en in 10% van de gevallen gebeurd dit in een openbaar gebouw.

Bij reanimatie verdubbel je de kans op overleven, het is dus erg belangrijk om te weten wat je moet doen bij een hartstilstand! De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal, weten hoe je moet reageren is dus echt van levensbelang! 

Wat leer je?

Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je moet handelen tijdens een hartstilstand en hoe je een AED (Automatische Externe Defibrillator) moet bedienen. In Nederland hangen ongeveer tussen de 10.000 en 20.000 AED’s in openbare ruimten. Handig dus om te weten hoe je zo’n AED moet bedienen.

Ook leer je in de opleiding hoe je moet optreden in geval van verstikking/verslikking. Ook word geleerd hoe je om moet gaan met een bewusteloos slachtoffer. Kortom, na deze opleiding ben je in staat om levensreddende handelingen te verrichten

Kosten en declareren

Deelnemen kan de komende 4 data al voor 37,50 per persoon inclusief BTW.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de deelname. (www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus)

Data en locatie

Je bent welkom op onze cursuslocatie Langelandseweg 57 te Nootdorp. Je kunt kiezen uit de volgende data:
Zaterdagochtend 3 juli, Dinsdagavond 6 juli, Zaterdagochtend 10 juli of Woensdagavond 14 juli.

Opgeven:

Geef jezelf nu op. Neem je vrienden mee? Geef ieder dan apart op. Voor de diploma's hebben we van ieder een eigen aanmelding nodig.